8 ting å gjøre mens du venter på at fisken biter

Få følelser kan konkurrere med følelsen av å fiske. Her handler scenen om deg (eller dere) og naturen, spesielt en en elv, en innsjø eller et hav. Muligens handler det om en skyfri himmel og kanskje noen harmoniske fuglelyder i bakgrunnen som utgjør den totale fiskefølelsen. Det finnes ingenting mer avslappende enn å rygge til en liten fiskestasjon på en kai, eller dra ut i båten med fiskestang og fiskeutstyr på slep.

Når det er sagt, bør man ha noen smarte «verktøy», som fyller dødtiden, mens du venter på at fisken biter. Tiden mellom fangsten kan gå svært sakte, det kan til og med bli litt kjedelig i lengden. Nedenfor gir vi deg en liste av enkle ideer som gjør fisketuren ekstra hyggelig, mens du venter på den store fangsten.

1. Ta med en god bok

Å lese en god bok er aldri feil. Mens du venter på at fisken biter, er lesing den perfekte aktiviteten å fylle tiden med. Teknologi opptar den stressfulle hverdagen vår, både på jobb og i hjemmet, og til og med mens vi er «on the go». Bruk fisketuren til å benytte anledningen til å finne frem favorittboken, eller starte en ny bok, i tillegg vet vi at fisken skremmes av høye lyder, noe som gjør lesing til en utmerket virksomhet for fisketuren. Lev deg inn i et eventyr, mens du venter.

2. Pakk med masse mat i ryggsekken

God mat er alltid en god ide. Før du drar på årets fisketur, sørg for å ha årets matpakke i sekken. Man vet aldri hvor lang en fisketur blir, og man kan lett bli sulten opptil flere ganger i løpet av turen, pakk derfor med ekstra mye mat og drikke. I tillegg til en sunn matpakke, kan du også ta med litt ekstra snacks som potetgull, kjeks og sjokolade, for å fylle mellomtiden med litt ekstra mellommåltider.

3. Spill på mobilen

Har du vagt å ta med smarttelefonen? Hvorfor ikke ta litt fine bilder av naturen, noe gøye selfier, eller spille et spill på nett, som fyller tiden mens du venter på fisken. Velg et fiskeinspirert spill fra for eksempel CasinoBanditten.com Skulle ikke det falle i smak, kan du klikke deg inn på topplisten til enten Google Play eller Apple Store og finn en ny favoritt.

4. Ta med penn og papir og la tankene fly

Siden fisking er kanskje en av de mest harmoniske friluftsaktivitetene som finnes, hvorfor ikke benytte anledningen til å skrive ned akkurat det du føler der og da. Psykologer mener at å skrive ned tankene, kan styrke det indre, det lar oss konsentrere oss, i tillegg til at det lar oss samle og rydde tankene. Kanskje du har noe som ligger og irriterer eller bekymringer i bakhodet? Få tankene ut, og ned på papiret. Kanskje du føler deg ekstra inspirert av den vakre naturen som omgir deg, eller kanskje du føler deg ekstra kreativ? Skriv det ned!

5. Gjetteleker

Gjetteleker kan distrahere, og dermed er det flott verktøy til å fylle tiden mellom fangsten. For eksempel, gjett hvor mange filmtitler kan du nevne før neste fisk biter. Hvis dere er flere kan du for eksempel leke gjetteleken «hvem er jeg?»

6. Få litt trening på stedet

Litt ekstra trening, kommer alltid godt med. Fisker du på en kai, eller på land ved en innsjø, hvorfor ikke hoppe og sprette litt rundt, eller jogge litt på stedet, mens du venter på fisken.

7. Fyll tiden med ordleker

Er dere flere som er ute og fisker sammen? Da er ordleker er et supert triks for å få tiden til å fly. Kanskje du husker lange bilferier sammen med familien når du var liten? Da hadde du det kanskje gøy med leker som «mitt skip er lastet med» og vips, før du visste ordet av det var du fremme, akkurat som «vips», før du vet ordet av det, har fisken bitt.

8. Syng i vei

I den virkelige verden, kan vi ikke begynne å synge ut, akkurat når det passer oss, så bruk anledningen til å synge så fint du kan, og så mye som du måtte ønske, mens du er alene i naturen.