Skorgenes Nordic Rover 43

Trenden i båtbransjen har lenge vært nye overbygg på eksisterende skrog, men med Nordic Rover 43 går Skorgenes nok en gang sin egen vei. Her får man en helt ny skute fra kjøl til topplanterne.

Det er ikke riktig å si om Rover 43 at båten inneholder alt man er vant med å se og alt man kan tenke seg. Skorgenes har bygd en helt ny båt og en rekke løsninger og utstyr man er vant med å se ombord er byttet ut med nye, gjennomtenkte løsninger som gjør båten både lettere og mer brukervennlig. Designerne har startet helt på nytt med denne båten, alle gamle målestokker er kastet og man har turt å tenke nytt. Konstruktør og designer Roar Strømsnes i Skorgenes forklarer designet og løsningene på Rover 43 med at han ønsket å bygge sin egen båt. En båt som tar hensyn til design og smarte løsninger, men som setter eier og brukervennlighet i førersetet.

En båt for de eldre

Nordic Rover 43 har tatt hensyn til utfordringer mange båtbyggere har oversett de siste årene. Skorgenes har innsett at de som kjøpte en cabincruiser for 20 år siden fortsatt ønsker å ha et aktiv båtliv, men de kan ikke fedres like lett på tradisjonelle skandekk i dag som de gjorde da de var yngre. Design og linjer på Nordic Rover 43 er ikke hva man kaller spennende eller spesielt attraktivt. Dette er ikke en båt for de som er opptatt av å få så mange blikk som mulig når de legger til kai. Dette er en båt for dem som ønsker en bruksbåt med høy brukervennlighet og god plass.

Yrkesbåt

Nordic Rover 43 er også tenkt som yrkesbåt, derfor vil man se enkelte designløsninger man ofte ikke ser på denne type båter. For eksempel er hele hytta plassert off center for å tilby mer plass på skandekk for diverse utstyr uten at båten må modifiseres for mye. Kabinene bærer også preg av tanken om en mulig yrkesbåt. Nordic Rover 43 kan leveres med to eller tre kabiner, og ett eller to toalett. Køyene i kabinene kan lett omgjøres til enkeltkøyer og både toalett og dusj er noe mindre enn man ofte ser på en 43 foter, men dette frigjør også mye plass under dekk. Båten oppleves mer romslig enn de fleste i sin klasse og selv om det er noe mindre lagringsplass får man adskille større mulighet for endring av interiør og layout.

Komfort på vannet

Baugen på Nordic Rover 43 har fått mye oppmerksomhet fra designer og konstruktør, her har det hele tiden vært en målsetting å skape en båt som tilbyr en rolig og myk gange i vannet. Skroget er både tykkere og en god del smalere enn en flybridgebåt i samme klasse. Dette, i samspill med redusert vekt og innovative løsninger som limte pleksiglass og tynnere teak, gjør til at Nordic Rover 43 er langt mer behagelig i vannet enn andre lignende båter. Skorgenes har også utstyrt båten med laminerte ruter som ikke skal kunne splintres, en egenutviklet patent de er alene om på markedet.

Praktisk båt 

Selve salongen byr på usedvanlig god sikt og framkommelighet. En helt nyutviklet styreposisjon gjør både stående og sittende kjøring enkelt. Her kan man dra hele dashbordet mot en om man ønsker. Både akterdekket og den spesielle løsningen forut byr på mye godt dekksareal, både for yrkesaktive og fritidsfiskere. Framdriften går via konvensjonelle akslinger og V-gir til en Volvo penta motor som yter 650 hester, som er nok til å gi Nordic Rover 43 en toppfarte på 30 knop.