Skorgenes 375

Skorgenes 375 har en rekke likhetstrekk med storesøster 445. Båten er utformet i de samme moderne, strømlinjeformede linjene på overbygg og flybridge med solide hjørnestolper og en buet frontrute med automatisk soldemping. 375-modellen kommer med en skrogbredde på 3,65 meter og en total lengde på 11,7 meter. De fleste detaljene ved eksteriøret og interiøret er like det man fikk på siste 375-modellen som kom for litt over 2 år siden, men alt er oppgradert slik at man får en følelse av at man er på en båt som hører hjemme i en langt høyere prisklasse.

Sjøegenskaper

Skorgenes 375 er en overraskende lett båt for sin klasse. Med en tørrvekt på bare 9,3 tonn er den 3-400 kilo lettere enn de fleste av sine konkurrenter. Den reduserte vekten har ikke bare innvirkning på toppfart og drivstofforbruk, men gjør at båten lettere tar farvannet den ferdes i. Den er lettmanøvrert og har styreegenskaper man ellers bare finner i mindre klasser. 375 leveres med to Volvo Penta D4-maskiner, begge på 375 hestekrefter. Med strømmen oppnår man lett 30 knop. Den perfekte marsjfarten finner man rundt 23-25 knop, og ved denne farten er både båt og fører i sitt rette element. Skroget skjærer lett gjennom vannet og man opplever lite drag på akterenden. Ved lavere fart øker draget noe, men dette kan man lett kompensere for ved justering av flapsen. Skorgenes 375 kommer med sine sjøegenskaper ut som en av de mest effektive og drivstoffgjerrige skutene på markedet.

Lugarene

Skorgenes 375 kommer med to romslige lugarer under dekk, i tillegg til en mindre stikklugar bak. Interiøret i 375 har fått en total makeover fra forgjengeren sin. Ikke bare er lugarene større, men omlegging av køyer og skap gir en enorm romfølelse. Takhøyden under dekk er økt med 3 cm og en voksen på 194 cm kan lett ferdes under dekk. I hovedlugaren finner man en dobbeltkøye på hele 210×150 i størrelse, og ved behov for mer soveplass kan man med noen enkle grep omgjøre skapene plassert mot skrogene til ekstra bredde på køyen. En løsning vi ikke er vant med å se i båter i denne klassen, men Skorgenes sine designere har løst det hele på en innovativ og spennende måte. Den minste lugaren inneholder tre enkle køyer og rikelig med skapplass. To av køyene står fastmontert i tilknytning til skap og lagringsplass, mens den tredje lett kan foldes inn mot skroget for ekstra plass. Kvaliteten på interiøret er som alltid ved båter fra Skorgenes, her har alle detaljer fått like mye oppmerksomhet og materialvalget er av ypperste klasse.

Smart dusjløsning

375 leveres med delt toalett og dusjrom med plassering på hver side av gangen under dekk. Løsningen sparer overraskende mye plass i lengderetningen og løsningen er mer praktisk. Ikke bare unngår man vannsøl på toalettrommet, men begge rom kan benyttes uavhengig av hverandre. En løsning mange vil sette pris på når man er 6 personer om bord. Ønsker man ekstra plass for dusj kan man mot et lite tillegg i prisen gjøre om to av skapene i gangen til ekstra toalett eller egen dusj.

Salong og uteområdet

Skorgenes 375 byr på mye plass under dekk og har en rekke smarte løsninger for lagring og utstyrsplassering. Salongen og uteområdet er tillagt like mye fokus, og tilbyr blant annet en salong som enkelt rommer 8-9 voksne. Den komfortable sittegruppe kommer med flere smarte løsninger, som nedfellbar rygg som åpner seg ut mot akterdekket, og et bord som med et lite fingertrykk deles i tre for enkel tilkomst til indre del av salongen. Nedfellbar rygg gir en også fire ekstra sitteplasser ut mot dekk. Dette har igjen åpnet for mindre fastmonterte benker på ytterdekket og gir brukerne større valgmuligheter ved valg av dekkmøblement. Konkurransen i denne klassen er stor, og øker hvert år, men med både pris og modernitet på sin side har Skorgenes 375 et klart overtak.