Skorgenes Bahama 42

Skorgenes Bahama 42 er en helt ny type cabincruiser fra Skorgenes. Båten er som skapt for norske forhold og tilbyr alt man måtte trenge ombord. I velkjent stil har ikke Skorgenes spart på noe. Her får man fantastisk design, all tenkelig komfort og masse utstyr. Bahama 42 kommer med et stort akterdekk og kan leveres med to eller tre kabiner avhengig av hva man ønsker. Båten er ikke det man kan kalle konservativ, denne båten gjør virkelig inntrykk når den glider inn til kai. Designet er verken ekstremt eller flamboyant, det er derimot de små detaljene som gjør det. Man kan liksom ikke sette fingeren på det, men man vet man ser på noe helt spesielt.

Bahama 42 leveres med alt tenkelig av gadgeter som standard. Her er det lite man kan bestille til ekstra. Man kan selvsagt oppgradere deler av det tekniske utstyret, men det er et tilbud få vil finne nødvendig å benytte seg av. Båten kommer med et helt nyutviklet skrog som tilbyr mer plass innvendig, men som også reduserer dieselforbruket med opp til 15%. Skroget gir også økt stabilitet og med de nye sidepropellene blir dokking en lek.

Lugarene

Bahama 42 er, takket være det nye skroget, en meget romslig 42-foter som er totalt gjennomført i alle ledd. Dette er en båt som virkelig innbyr til det gode liv på sjøen. Båten har to romslige lugarer og hovedkabinen som er plassert midt i båten kommer med en stor midtstilt dobbeltseng med vindu ut til sjøen, mye romslig skapplass og en “relax-sofa” som må prøves. Sofaen er helt ny løsning for en Skorgenes-båt og blir bare å se i toppmodellene. Sofaen kan lett utvides til en fullverdig sofa med sitteplass til tre, men det virkelig nye er massasjefunksjonen. Med ikke mindre enn 13 ulike innstillinger, inkludert egen fot- og hodemassasje, er dette en sofa man må prøve for å forstå. Gjestekabin kommer som standard med en dobbeltkøye og en ekstra enkeltkøye over. Båten leveres videre med to toalett, et av dem med dusj. Kvaliteten under dekk er upåklagelig. Her er det godt med plass, interiøret er i lyst skinn og teak, og med dempet belysning som ligger skjult bak lister i gulv og tak, gir det hele et meget eksklusivt inntrykk. Bahama 42 kan, om man ønsker, leveres med en tredje kabin. Dette gjøres ved å redusere fra to til ett toalett med dus,j samt å gjøre om gjestelugaren fra tre køyer til to enkle. Utvidelse til tre lugarer går ikke utover skap- eller lagringsplass.

Salong og pantry

Skorgenes har i alle år vært kjent for sine store skyvedører til akterdekk, og Bahama 42 er intet unntak, men nytt på Bahama-modellen er at døråpningen nå er utvidet med glasstak over. Når man fra salongen åpner både tak og dører ut mot det store akterdekket, forvandler man Bahama 42 helt. Hele båten åpnes opp og man kan nyte solen fra både akterdekk og salongen. Båten kan også leveres med glasstak i baugen. Pantry på Bahama 42 er plassert bak salongen og når dører til akterdekk er åpnet helt kan man med noen enkle grep utvide arbeidsbenken ut på akterdekk. En flott løsning når man ønsker å lage et litt større måltid. Den utvidende benken gjør seg også perfekt som bar eller serveringsområde for dem som ikke ønsker for mye møblement på akterdekk.

Lavt støynivå

Skorgenes har med Bahama 42 jobbet iherdig for å redusere støynivået, både i lugarer og på akterdekk. Man har med ny støydemping og skrog lyktes meget godt, og på Bahama 42 kan man uanstrengt holde samtalen gående selv ved 30 knop.

Bahama 42 er en rendyrket hardtop-modell med en gedigen sittegruppe, dekksalong med skyvedører og et stort, ryddig akterdekk. En båt for alle behov. Den gjør seg like godt på langtur med fire voksne ombord, som dagsturer med familien.