Om oss

Skorgenes har produsert kvalitetsbåter til det norske og internasjonale markedet siden 1914. Den første fabrikken lå rett utenfor Molde og ble grunnlagt av Hans Skoggnes. Hans var sønn av en velkjent båtbygger på Møre og startet tidlig i lære hos sin far. Bare 12 år gammel startet han læretiden sin og i en alder av bare 26 år overtok han sin fars bedrift. Den første flybridgebåten, som senere skulle bli fabrikkens varemerke, designet han allerede i 1958. I dag designes og utvikles alle Skorgenes-båter ved kontoret i Oslo, mens selve produksjonen i 1992 ble flyttet til en ny fabrikk i Litauen. Skorgenes leverer i dag, i tillegg til et mindre antall spesialbestilte båter til trofaste kunder i Norge og utlandet, over 950 serieproduserte båter fra fabrikken i Litauen. Totalt ansetter Skorgenes 140 personer i Norge og Litauen. Vi har i tillegg forhandlere i mer enn 36 land verden over.

100 år med kvalitet 

Skorgenes har i over 100 år levert kvalitetsbåter verden over. Kun det beste av materialer er godt nok for Skorgenes sine kunder. Helt siden den spede starten på Mørekysten, har kvalitet, design og sjøferdigheter stått i fokus ved Skorgenes produksjon. Skorgenes har alltid vært en førende båtprodusent og har i mange år vært en av de ledende leverandørene i Skandinavia. Våre fagfolk har alle gått i lære hos noen av de beste båtbyggerne. Våre designere og teknikere har utdannelse fra de beste skoler, og innovasjon og nytenkning er noe alle våre ansatte lever for.

Vi har gjennom vår historie tatt noen av de mestvinnende båtene i Europa de siste 50 årene fra tegnebrett til ferdig produksjon. Vårt øye for kvalitet og våre ansattes yrkesstolthet er det som gjør at vi i dag er en av Europas eldste båtprodusenter.

Presisjon og håndarbeid 

Skorgenes har alltid fokusert på kvalitet i alle ledd og våre prisvinnende skrog er anerkjent for deres stabilitet og drivstoffbesparende utforming. Vår fabrikk i Litauen er en av de mest moderne båtfabrikkene i Europa i dag og vi jobber kontinuerlig med utvikling og nye innovative løsninger. Alltid med fokus på hva som er best for våre kunder, både med tanke på brukervennlighet, driftskostnader og høy andremarkedsverdi. Alle våre båter er konstruert med ypperste presisjon og alle flater er ferdigstilt for hånd.

Skorgenes Yacht Projects 

Vår yachtavdeling er en egen spesialavdeling ved vår fabrikk i Litauen som ble etablert i 2009. Her arbeides det utelukkende med spesialbestillinger fra kunder over hele verden. Skorgenes Yacht Projects har så langt levert 11 spesiallagede yachter til kunder i 7 land. Den mest kjente av dem er Skorgenes Dobius 72 Whitebird. En yacht som er håndbygd fra skrog til topplanterne. Skuten ble designet av Skorgenes eget designteam på bestilling fra kunde. Båten inneholder blant annet seks lugarer, undervannsobservatorie, og to vannskutere er bygd sømløst inn i selve skroget.

Dine ønsker er drivkraft

Hva enn det er du ønsker ut av din neste båt, være det seg en 22 fots daycruiser eller en håndlaget yacht spesialtilpasset alle dine ønsker og fantasier, er Skorgenes her for å hjelpe deg oppfylle din drøm. Vi kan spesialtilpasse alle vår båtmodeller slik at de passer dine ønsker og behov, eller vi kan starte med et blankt tegnebrett og hjelpe deg hele veien fra drøm til prosjektet til virkelighet.

Bærer du på en båtdrøm, så kontakt oss gjerne via telefon eller epost, så følger vi deg hele veien fra drøm til virkelighet. Våre rådgivere har hjulpet båtfolk oppfylle sine drømmer i over 100 år, la oss hjelpe deg oppnå din!

Skorgenes – hvor drømmer går i oppfyllelse.