Skorgenes Sonic 445

Skorgenes 445 er kanskje det nærmeste man kommer drømmebåten for dem som ønsker å ta med hele familien på tur. Skroget er samme nykonstruerte typen som man finner på lillesøsteren 430, og bak i båten sitter to D6-motorer koblet til V-drev med aksling og separate ror. Skorgens tilbyr også tilpassing av skroget slik at IPS og Zeus kan installeres. Skorgenes 445 kan, som på lillesøsteren 430, tilpasses til den enkeltes ønsker og spesifikasjoner.

Det er en rekke nye løsninger på 445, men to egenskaper imponerer umiddelbart. Allerede ved drøye 11 knop begynner skroget å slippe hekkbølgen, og båten har en usedvanlig gunstig svingradius, både ved 20 knop og ved tilnærmet toppfart på 34 knop. Båten er designet og konstruert av Skorgenes-sjefen selv, Roar Strømsnes. Linjene i skroget og overbygget er som forventet fra en stor Skorgenes-båt, moderne og strømlinjeformede. Fra den gedigne, integrerte badeplattformen på akterdekk, til den store salongen og en flybridge som er trukket så langt bak at den beskytter mot vær og vind selv uten kalesjen opp. Dette er en perfekt turbåt for hele familien.

Kabinene

Fra akterdekk stiger man inn på båten gjennom de velkjente doble akterdørene til Skorgenes, og man finner umiddelbart nedgang til akterkabin og toalett. Litt slik man har sett før i modeller som 1030 og Commuter 18. Akterkabin inneholder en stor dobbeltkøye langs babord side og tre vinduer gjør det til en flott og lys kabin, med både TV og DVD spiller som standard. Når man forlater akterkabin forstår man hvor mye plass Skorgenes har konstruert med sitt nye skrog, her er separat toalett som er overraskende stort da det ikke inneholder dusj. Tanken er at dette er mer et dagtoalett, da det har enkelt tilgang rett fra akterdekk. I midten av båten kommer man til neste kabin, også denne er innredet med dobbeltkøye, TV, DVD og store garderobeskap.

Eierens kabin helt ligger forut og har en stor, senterplassert dobbeltseng med stort lagerrom under. I denne kabinen er det også et stort garderobeskap, samt privat toalett og dusj. Alle kabinene har interiør i lyst skinn og høypolert teak, samt blå diodelys skjult bak lister gjennom alle kabiner.

Ny standard for våtrom

Utenfor eierkabinen finner man båtens andre våtrom med dusj, toalett, vaskemaskin, tørketrommel og innebygd strykebrett og dampstrykejern. Rommet er stort og veldesignet. Man skal lete lenge for å finne et større og bedre utstyret våtrom på en 45 foter.

Gjennomført komfort

Førerplassen på 445 er to komfortable stoler med utfellbart midtarmlene, vippeputer, høye rygger og meget komfortabel stopping. Her kan man lene seg tilbake og styre skuten sin i timesvis uten problemer. Førerplassen er moderne utformet med alt utstyr man kan ønske seg. Salongen og pantry bak fører er velutstyrt og godt gjennomtenkt. Pantry er utstyrt med dobbel vask, kombinert grill/mikrobølgeovn, oppvaskmaskin, stort kjøleskap og egen 80-liters fryseboks. Sistnevnte sitter i en stor skuff, plassert under førerplassen. Fremst i pantryet er det en uttrekkbar seksjon med skuffer til glass, bestikk og servise, alle spesialdesignet for 445. Den U-formede sittegruppen byr på god sitteplass for åtte personer og har et tilhørende, veldimensjonert bord med stort barskap under. En av de nye og smarte detaljene er de to sitteplassen i akterkant av salongen hvor man med egen kroppsvekt justere rygg og fotstøtte til man finner den perfekte sittestilling. På langturer er dette en flott komfortdetalj.

Det aller beste med Skorgenes 445 er at det er så godt med plass. Man kan enkelt bevege seg rundt uten å dulte borti noe som helst. Med sine 44,5 fot er dette selvsagt en stor båt, men det fine er at den føles ikke særlig stor når man skal dokke ved selv mindre kaier.