Skorgenes 330

Skorgenes 330 er en stor og komfortabel båt med fantastisk flybridge som det virkelig svinger av. Teknisk standard og kvaliteten på jobben som er utført er upåklagelig. Fra den endelig polish til polstring og trearbeidet, hver eneste lille detalj er gjennomtenkt. Båten er det man kan kalle konservativ, for her er det ikke mange nye gadgeter som utelukkende er tatt med for å imponere. Båten holder seg til klassiske linjer med fokus på tidsriktig design og smart løsninger.

Sjøegenskaper

Skorgenes 330 er blant klassens tyngste 33 fotere, for med sine 6.5 tonn tørrvekt er den en tungvekter i sin klasse. Båten kommer med Skorgenes nyeste type planende skrog og en strak aksel som drivsystem. Skroget er, i likhet med 325 modellen Skorgenes presenterte i fjor, forlenget for å gi plass til en ekstra stor badeplattform. Produsenten har unngått ekstra drag fra plattformen ved å montere ror og propellen bak kavitasjonsplaten. Takket være det nye skroget og endring i propellens vinkel fra 3.5 grader til 5 grader, har båten nå en adskillig bedre planingsterskel enn sine forgjengere. Styreegenskapene er meget gode selv ved lavere hastighet, og ved båtens toppmarsjfart på 24 knop er egenskapene over det man er vant med å se fra en så tung 33 foter.

Lugarene

Innvendig er det få store nyheter med Skorgenes 330. Her videreføres linjene fra utsiden av båten og det hele fremstår klassisk og gjennomtenkt. Man har en stor salong på dekksnivå, og toalett, stikklugar og hovedlugar under dekk. I hovedlugaren har man gjort en vesentlig endring fra 330 modellen som kom på markedet for 3 år siden. Dobbeltkøya er skråstilt og flyttet over på babord side. Dette har medført at man har kunnet øke størrelsen på køya til 205×140 som merkes godt dersom man er to voksne. Mot skrogene er det en rekke store lagringsrom som kan leveres med spesialtilpasset innredning avhengig av hva man ønsker å lagre. I akterkant av lugaren finner man en sittebenk og et mindre bord med høye kanter. Bordet kommer i tre ulike typer og kan bestilles med nedfelt vinkjøler og nedfelte hull tilpasset vinglassene man kan bestille med båten. Polstring og trearbeidet er utført i meget høy kvalitet og det man måtte savne av luksuspreg på dekk har man i massevis i hovedlugaren.

Toalett og gangvei

Toalettet på Skorgenes 330 er plassert på styrbord side og med en litt beskjeden takhøyde på 183 cm. Rommet forøvrig er av en god størrelse og det er godt med sikret lagringsplass. Toalettet er godt ventilert med både automatisk vifte og koøye som kan åpnes. Dusjfasilitetene er gode, dusjdørene er utstyrt med ekstra brede pakninger for å unngå lekkasjer og i stedet for en sluk er hele gulvet perforert av mindre hull som alle er koblet til en automatisk pumpe med lett sugekraft. Man unngår med denne løsningen både lekkasjer og glatte flater. Gangveien utenfor toalettet inneholder to romslige dobbeltkøyer, vanntanker og lagringsplass. Produsenten har også fått plass til et omkledningsområde med to skap i full høyde.

Salong og Bysse

Tre trinn opp og man kommer til en salong og bysse som tilbyr alle fasiliteter man forventer av en båt i denne klassen. Her øker takhøyden til respektable 195 cm og begge rom har en god romfølelse. Her er det luftig, lyst og rimelig med plass til 6-7 personer. Kvaliteten på trearbeid og polstring er som i hovedlugaren under dekk, upåklagelig. Her er det rikelig med belysning og hele syv ulike strømpunkter, hvor tre av dem med egen usb-lader. Byssa befinner seg på styrbord side og er romslig og lett å jobbe i. Plassering av skap, ovn og kjøleskap er vel gjennomtenkt og det er en enkel bysse å jobbe i. Skorgenes 330 framstår som en meget godt beboelig langturbåt med mange gode egenskaper.