Skorgenes 430

Skorgenes 430 er den største båten i Skorgenes Sonic-klasse. Båten bærer på alle måter preg av å være toppmodellen i en meget suksessrik båtlinje. Her får man design av ypperste klasse i alle ledd. Båten er utformet i moderne, strømlinjeformede linjer med et overbygg og flybridge inspirert av de gamle, langlinjebåtene fra 50- og 60-tallet. Her får man de beste materialvalg fra øverste hylle kombinert med nytenkende design, innovative løsninger og fantastiske linjer.

Med sine lange strømlinjeformede 13.2 meter, ligger 430-modellen til kai som en vakker svane. Den lange flybridgen med hjørnestolper i børstet, opplyst glass, samt spotter under vannet og langs linjene på kabinen, gjør Skorgenes 430 til en av de mest oppsiktsvekkende båtene uavhengig hvilken havn den seiler inn til. Et stort barområde med elektrisk grill, vask og kjøleskap, samt sitteplass rundt bordet for ti personer, skulle være nok til å tilfredsstille de fleste. Som passasjer i cockpit sitter man bekvemt og har full oversikt fra en sofa trukket i de fineste stoffer. Design står i hovedsetet med Skorgenes 430. Et spenstig, metallisk farget dashbord og markante, mørke og buede vindskjermer med detaljert belysning gir et originalt utseende. Innredningen av teak er utført av de beste i bransjen og hoveddekket alene tar mer enn 380 timer med lakk og polish før det er ferdig. Dette er en båt for høy sigarføring og fulle champagneglass.

Interiør og lugarer

Skorgenes tilbyr hele syv køyeplasser fordelt på fire lugarer, og her er det også tre toalett og to separate dusjer. Hovedlugaren er, som forventet i fra en båt i denne klassen, utstyrt med både eget toalett og dusj. Hovedlugaren kan friste med en dobbeltkøye på hele 210x160cm, egen champagnekjøler i nattbordet, innebygd sminkestasjon for fruen og et romslig skap med mulighet for en rekke spesialtilpassinger. Her er det også innebygd klespresse og lufting i alle skap for å unngå mugglukt i klær man måtte forlate ombord. Alle lugarene, inkludert baugen og gjestelugaren under cockpit, er innredet i samme stil som salongen og har hver sin komfortable dobbeltkøye. I tillegg tilbyr bauglugaren en utfellbar enkeltkøye. De to respektive baderommene gjør sitt til å bevare den eksklusive følelsen man kjenner over hele båten. Alle toalettene er utstyrt med automatiske vifter, integrert hårføner og barbermaskin. Utstrakt bruk av glassflater i ulike farger, høyglansmetall, teak av høyeste kvalitet og en gjennomtenkt lyssetting i alle rom gjør 430 til en av de mest eksklusive båtene i sin klasse.

Bysse

Byssen på en Skorgenes 430 leveres med alt det man kan forlange av utstyr. Her er det separat ovn og grill, ekstra stort kjøleskap på 100 liter, vinskap med kjøling og temperering, kjøkkenmaskin, mikrobølgeovn og spesialdesignet service og bestikk med medfølgende glasserie. Interiøret og benkeplatene er utført i teak og marmorplater.

Flybridge

900 dieselhester fordelt på to drev er selvsagt ikke til å spøke med, selv i en båt på denne størrelsen, men hva gjelder kjøreegenskaper lever Skorgenes 430 opp til alle forventninger som toppmodell. Båten føles rett og slett leken, og den takler alt av farvann med en overbevisende selvsikkerhet. Selv fra flybridge kan man føre båten trygt og komfortabelt gjennom alle forhold. 430 ligger kompakt i vannet og krenger på en måte man mer forventer av en skarpere kjørebåt. Presis styring, lett håndtering og et trimmevillig skrog sørger for den gode og lekne følelsen vi alle er så glad i fra mindre båter. I tillegg til et førermiljø av ypperste klasse, byr flybridgen på en romslig salongavdeling for 8 personer, samt grill, kjøleskap, solsenger og pentry.